2013 m. rugsėjo 30 d., pirmadienis

Tausokime savo sveikatą

Privati klinika
Privati klinika
Sveikata reikia rūpintis ne tik tada, kai pasireiškia rimti negalavimai, būtina profilaktiškai lankytis pas gydytojus. Norintiems sutaupyti laiko ir sulaukti išskirtinio dėmesio privati klinika – geriausias pasirinkimas.

Sveikata – mūsų turtas

Ne pinigai ar daiktai yra vertingiausi, žymiai svarbiau jaustis sveikai. Jei nesiskundžiate sveikatos sutrikimais, tai dar nereiškia, kad galite jos netausoti. Sukus fizinis darbas, ilga darbo diena, stresas daro įtaką fizinei ir psichinei sveikatai. Reikia susimąstyti, kad uždirbti pinigai gali nebepadėti atstatyti nepriekaištingos sveikatos būklės. Daugybė lietuvių užsienyje dirba „juodus“ darbus, kad tik galėtų puikuotis, jog daug uždirba. Argi tai yra svarbiausias dalykas gyvenime? Tikrai ne, nes pinigai laimės neatneša. Žmonės turi suvokti, kad reikia skirti pakankamai laiko poilsiui, miegui, nepersidirbti, valgyti kokybišką maistą, kad „nekibtų“ jokios ligos. Žinoma, niekas nėra apsaugotas nuo susirgimų, todėl būtina reguliariai užsukti pas bendrosios praktikos gydytoją. Visiems skubantiems, sakantiems, kad neturi laiko vaikščioti į ligoninę, puikiai tik privati klinika. Tokioje įstaigoje trumpesnės eilės ir didesnis dėmesys kiekvienam pacientui.

Valstybinės įstaigos turi trūkumų

Valstybinėse poliklinikose yra beveik įprasta, kad pacientas duoda gydytojui kyšį. Vis dėlto tokia sistema yra ydinga, ją reikėtų keisti. Žmogus atseikėja mokesčius gydymo įstaigoms, bet vis tiek turi papildomai mokėti. Kai kurie pacientai bijo, kad, jei neduos vokelio su keliais šimtais litų, tai jais mažiau rūpinsis. Gydytojai privalo suteikti medicinines paslaugas be jokių dovanėlių, todėl nemokėkite jokių papildomų pinigų. Jums tikrai bus suteikta medicininė pagalba ir be jokio kyšio. Dar vienas valstybinių poliklinikų trūkumas – ilgos pacientų eilės. Jei norite pakliūti pas šeimos gydytoją, tai gali tekti laukti net mėnesį. Per tokį laikotarpį žmogus ir be vaistų pasveiksta, bet negydoma arba netinkamais vaistais gydoma liga gali sukelti komplikacijų. Nieko keisto, kad žmonės nėra linkę eiti į ligoninę dėl nedidelių negalavimų, jie tiesiog nenori gaišti laiko. Jums įkyrėjo šie valstybinių poliklinikų trūkumai? Tuomet privati klinika laukia Jūsų.

Privačių klinikų paslaugos

Privačios klinikos teikia ne vienodas paslaugas, kai kurios tik pirminio, kitos – ir antrinio lygio. Informacijos apie paslaugas ieškokite internete, žiniatinklyje įrašykite privati klinika antakalnis ar pan. Yra tokių klinikų, kurios specializuojasi tik tam tikroje medicinos srityje, pavyzdžiui, odontologijos, ginekologijos, akių ir pan. Jei Jums reikalinga privati chirurgijos klinika vilniuje rasite ne vieną jų.

Informacija apie klinikas internete

Nežinote, kuri medicinos įstaiga sostinėje yra geriausia? Informacijos ieškokite virtualioje erdvėje. Paieškos sistemoje įveskite privati klinika vilnius ar pan. Aptiksite privačių klinikų tinklalapius, juose sužinosite, kokių sričių specialistai dirba įstaigoje, kokios paslaugos teikiamos. Taip pat galite išsiaiškinti tikslias ar apytikres paslaugų kainas. Kai kurių klinikų internetinėse svetainėse talpinami straipsniai, kurie naudingi pacientams. Tinklalapio informatyvumas gali būti vienas kriterijų, kodėl žmonės pasirenka tam tikrą gydymo įstaiga. Svarbu, kad internetiniame puslapyje būtų visa reikiama informacija. Kai kurie pacientai domisi kitų žmonių atsiliepimais, paieškos sistemoje įveda privati klinika vilnius ar privati klinika antakalnis. Vis dėlto įvairiuose forumuose pateikiami ir melagingi faktai, jie išgalvojami konkurentų ar tiesiog piktų žmonių. Aklai nepasikliaukite nepažįstamų žmonių patarimais, geriau pats paieškokite informacijos ir pasiteiraukite artimųjų nuomonės.

Apibendrinant galima pasakyti, kad žmogus turi pats rūpintis savimi, bet būtina bent retkarčiais pasirodyti medicinos specialistams. Visiems skubantiems, bet norintiems rūpintis savo sveikata, puikiai tiks privati klinika.